5.5.2017

Upea Granada

 Ihastuimme Granadaan



 
Olimme käyneet Granadassa yhden kerran päiväseltään vuonna 2006 ja silloin itse kaupunki jäi todella vähälle, koska kohteemme oli lähinnä Alhambra. Emme siis tienneet tai ainakaan muistaneet kaupungista mitään. Bussimatka Sevillasta Granadaan kesti vajaat 3 tuntia, mutta se sujui mukavasti Andalucian maisemia katsellen.




Granadan ykkösnähtävyyys on Alhambra, mutta havahduimme sille hiukan liian myöhään ja liput oli loppuunmyyty meidän päivillemme. Olimme Granadassa vappuna ja myyntiluukulla oli lappu, jossa luki, että seuraavat vapaat liput ovat saatavissa 28. toukokuuta. Ei tuo meitä harmittanut, sillä olemme käyneet siellä jo kerran ja kaupungissa itsessäänkin on runsaasti ihasteltavaa.







Granada poikkesi Sevillasta mielestämme siinä, että siellä näkyi arabivaikutteet ja kaupungin kauniit kadut vaihtuivat hetkessä sokkeloisiin arabikortteleihin. Kukkulat ympäröivät Granadaa ja kirkkaana päivänä kaupungin keskustasta voi nähdä Sierra Nevadan lumihuippuisille vuorille. Kaupunki ja maisemat meidän mieleemme! Granada on myös mukavan pieni ja sen ottaa hyvin haltuun parissa päivässä, jos vaan taas kerran pysyy kartalla sokkeloisilla kaduilla ja viitsii hiukan kävellä ylä- ja alamäkeen.







Kaksi täyttä päivää Granadassa kuluivat nopeasti ja oli taas aika siirtyä eteenpäin Malagaan odottelemaan kotimatkaa. Andalucialla on kyllä runsaasti tarjottavaa rannikon lisäksi. Olemme vuosien aikana käyneet Sevillassa, Granadassa, Cordobassa, Jerezissä, Rondassa, Nerjassa ja Cadizissa. Malagaan saa edullisia lentoja ja seudulla on helppo liikkua vaikkapa julkisilla. Meillä oli nyt ohjelmassa flamencoa, futista, pyöräilyä, runsaasti kävelyä ja toki hiukan tapaksia ja vino tintoakin. Hieno kattaus taas kerran, kiitos Andalucia!

 Sierra Nevadan lumihuippuiset vuoret näkyvät Granadan keskustaan.
 Melkein kuin Innsbruckissa olisi?

 Alhambran takana Sierra Nevadaa

 Plaza Nueva

Lomamme Granadan osuus päättyi maratoniin, johon osallistuimme katsojina

Ei kommentteja: