27.6.2016

Passo Valparola ja Sassongher 2665m

 Ciasa Andy

Emme ole aiemmin käyneet Alta Badian alueella vaikka muualla tässä ihan naapurilaaksoissa olemme oleskelleet muutamana kesänä. Takuuvarmaa Dolomiittien lomaparatiisia tarjoaa Alta Badiakin. Ei epäilystäkään etteikö täällä viihtyisi pari viikkoa.


 San Cassiano


Säät ovat olleet kahtena ensimmäisenä päivänä vähän epävakaiset. Tarjolla on ollut kaikkea mahdollista helteisestä sinitaivaasta rajuun ukkosmyrskyyn. Pysyypä mieli virkeänä, kun ihmettelee sään muutoksia.

 Passo Valparola

 Passo Falzarego

Lauantai-iltana saimme mukavan majapaikkamme Ciasa Andyn järjestämää ylimääräistä ohjelmaa. Majoittuessamme emäntä kertoi, että huoneistossamme on aivan upouusi keittiö ja käski tulla kertomaan mikäli sen kanssa on jotain ongelmia. Ei tarvinnut mennä kertomaan, sillä koko talosta hävisi sähköt, kun Jane rupesi kokkaamaan. No, sähkömies kutsuttiin apuun myöhään lauantai-iltana ja homma tuli kuntoon. Suurin harmi oli, että K "joutui" lähtemään baariin katsomaan em-futista. Alkukommelluksista huolimatta Ciasa Andy vaikuttaa hyvältä ja hellakin toimii ilman oikosulkuja. Täällä on niin paljon majoitusvaihtoehtoja, että bisnes loppuu äkkiä, jos homma ei pelitä.

 Maanantaina oli ensimmäisen kunnon patikan vuoro

Rifugio Gardenacia ohitettiin aamulla, mutta iltapäivällä palatessa se oli lounaskohde



Sama maisema nyt...

..ja minuutti myöhemmin

Sunnuntaina yritimme aamulla ensin patikalle, mutta nopeasti noussut raju ukkoskuuro pakotti meidät korvat luimussa takaisin Badian kylään. Iltapäivällä taivas selkeni ja lähdimme autoilemaan Gadertaliin. Kävimme mm. Passo Valparolassa, josta aukesi mukavat maisemat. Alta Badiassa tuntuu olevan tarjolla runsaasti hissipalveluja eli täällä pääsee ihastelemaan komeita maisemia patikoiden tai hissin viemänä.

 Sassongher 2665m


Sellagruppe jäi vähän pilvien peittämäksi


" On muuten sen verran nälkä, että alas hüttelle mennään aika reippaasti"


Maanantaina nousimme La Villan kylästä ensin Gardenacian hüttelle. Ilma vaikutti asialliselta ja jatkoimme eteenpäin päätyen lopulta Sassongher-nimisen vuoren huipulle. Kesän ensimmäinen huiputus tuli vähän vahingossa, mutta maisemat olivat vaivan arvoiset. 1200 korkeuserometriä mennen tullen tuntui ihan mukavalta, sillä patikointipaineita oli jo päässyt vähän kertymään. Tästä jatketaan!

Rifugio Gardenacian terassilla oli kantarellipastan aika

 Auto oli parkissa kirkon vieressä La Villan kylässä

6 kommenttia:

Soleil kirjoitti...

Ihanaa lomaa teille! Paljon hikisiä vaellusreissuja noissa niin upeissa maisemissa! :)
Toivottavasti sateet ja ukkoset eivät ole paloa riesana, niitä on ollut viime viikkoina paljon. Nytkin kun katselen tulevan viikonlopun säätä lähivuorille, niin sataa ja ukkostaa.
Iloa tuovat paljon Dolomiitti ikävään kuvanne, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Huikeat maisemat! Kaipa Kari "sai" katsoa Eng-Isl-matsin "kotosoffalta"? Ihan huippua!!! Englanti on pois EM:stä ja EU:sta, voi, voi😂

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Soleil! On ollut tosiaan vaihtelevat säät, mutta vielä ainakin on hyvin pärjätty. Tänään on ollut aivan superhieno ilma, mutta jatkossa ilmeisesti taas epävakaisempaa. Tehän olette myös ajaneet tässä Passo Valparolassa ja Passo Falzaregossa? Tänään käytiin Rifugio Lagazuoissa, johon pääsee myös hissillä Passo Falzaregosta. Aivan mahtavat maisemat, varmaan yhdet parhaista kautta aikojen! Kiitos mukavasta kommentista:)

Jaaskarit kirjoitti...

Joo ei jääty Englantia kaipaamaan kummassakaan systeemissä:)Ainakin nuo Englannin futaajat on täysin yliarvostettuja Suomessa sen vuoksi, että Aulis Virtanen selosti jo 1970-luvulla Englannin liigaa lauantai-iltapäivisin:)

Soleil kirjoitti...

Emme ole noilla passoilla käyneet, mutta juuri tuo tie on ollut ajatuksena mökkiautolla käydä kurvailemassa.
Islannille täälläkin hurrattiin! :)

Jaaskarit kirjoitti...

Kävitte mielessä, kun siinä on leirintäalue ihan noiden passojen nurkalla:)